OLD STREET, LONDON
SKYSCOOP FLAT
LiquidSky diagramme.jpg

Skyscoop explores topographic contours cut into an existing ceiling. There was an awkward ceiling that dropped below the original window heights, which was added clumsily by the developer when flats were subdivided for soundproof reasons. The opportunity to correct this lead us to a series of oval perforations carved up to the top of the windows. The elliptical geometry was defined by the mapping of sun paths. All artificial lighting was designed to be uplighting from floor lamps keeping the ceiling a continuous surface without interuption. The light scoops were originally going to be fabricated using CNC technology but they were built in situ for a fraction of the price. The commission also consisted of a complete remodelling with new kitchen and the addition of a WC and two ensuite bathrooms. The kitchen was rotated 90 degrees in the space with access at both ends to generate easy and fluid circulation.

LiquidSky elipse a.jpg
LIquidSky Plan.jpg
LiquidSky Ceiling.jpg
LIquidSky Plan lg.jpg